X

У Сімферополі хочуть налагодити виробництво спорткара «Крим»

Через 2-3 года в Крыму хотят начать выпуск спорткара, который разработали студенты МГТУ им. Баумана

У 2016-му році творці кабріолета вже показували його в Сімферополі. Тоді інженери вузівського конструкторського бюро «Формула Студент» заявляли про початок виробництва у 2018-му році.

Згідно з останньою інформацією, незабаром з’явиться передсерійний зразок спорткара. Зовні він буде відрізнятися від показаного раніше родстера і, можливо, надійде у виробництво в 2019-2020 рр.

Про проект доступного російського спорткара в Москві заговорили в 2015-му році. Щоправда, досі невідомо, чи знайшлися інвестори.

Як йдеться на сайті розробників, спроектований командою студентів та аспірантів перший російський родстер оцінюється лише в 700 тисяч рублів (320 тисяч гривень). Щоправда, з огляду на незакінчений сайт, не виключено, що реалізація проекту перебуває на тій самій “якійсь” стадії.

Зазначимо, бюджетний спорткар «Крим» фактично складено на компонентах і вузлах АвтоВАЗу. Двигун, коробка передач і деталі салону – від Lada Kalina.

Це не перша спроба росіян створити доступний спортивний автомобіль. Достатньо згадати Tagaz Aquila, виробництво якого в РФ було припинено у 2013-му році. Ще сумнішою виявилася доля суперкарів Marussia.

5