X

У модельній лінійці Jaguar з’явиться суперник Tesla Model 3

Новый электромобиль Jaguar окажется заменой XE и предложит увеличенный дорожный просвет для более выгодной конкуренции с Tesla

Найближчим часом у лінійці британського бренду з’явиться нова електрична модель, якою замінять седан Jaguar XE. Новинка стане однією з компактних електрифікованих моделей, розробку яких підтримала рада директорів JLR. Про це в інтерв’ю Auto Express розповів технічний директор JLR Нік Роджерс. На думку британських журналістів, цей наступник компактного седана Ягуар буде чимось середнім між кросовером і класичним 4-дверним авто і зможе стати конкурентом Tesla Model 3.

Офіційної інформації про електричну заміну Jaguar XE наразі немає. Імовірно, новий електромобіль Ягуар побудують на нещодавно розробленій модульній поздовжній архітектурі MLA JLR. Новинка відрізнятиметься збільшеним порівняно з традиційними седанами дорожнім просвітом, що дасть змогу забезпечити додаткове місце для розміщення батарей в підлозі.

Раніше в компанії підтвердили, що повністю електричним буде і флагманський седан Jaguar XJ нового покоління. Його прем’єра очікується в 2021 році. Ці новинки поповнять електричну лінійку бренду, в якій вже є доволі успішний електричний кросовер I-Pace.

Читайте також:
Jaguar Land Rover всерйоз взявся за двигуни, що працюють на водні — коли чекати на нові моделі?

Серійне виробництво електрифікованих моделей Jaguar налагодять на заводі в Касл Бромвічі. У найближчі два роки там почнуть випускати електроседан XJ, повнорозмірний кросовер J-Pace і новий Range Rover.