X

У Голландії представили 750-кілограмовий суперкар із 2.5 TFSI від Audi

Тираж Donkervoort F22 ограничен 75 экземплярами стоимостью от 245 тысяч евро каждый

Нідерландська компанія Donkervoort Automobielen BV, яка випускає спорткари, засновані на дизайні класичного Lotus Seven, представила свій новий автомобіль — F22. Своїм ім’ям спорткар завдячує дочці генерального Дениса Донкервоорта — Філіппі, яка народилася 22 травня 2022 року.

В основі F22 лежить сталева трубчаста рама, посилена вуглепластиковими елементами. На неї навішані карбонові кузовні панелі. Це забезпечило автомобілю масу всьго 750 кг та жорсткість кузова удвічі більшу, ніж у попередньої моделі марки — родстера Donkervoort D8 GTO.

Дизайн новинки розроблений у фірмовому стилі, характерному для всіх моделей компанії: довгий капот, виведені вздовж боковин вихлопні патрубки та винесені за межі кузова колеса із закріпленими на них крилами. Двері піднімаються вгору та вперед разом з частиною даху. Ще одна «фішка» F22 — кузов, що трансформується. Зі слів розробників, дві вуглепластикові панелі даху можна зняти вручну та перетворити купе на таргу. Окремо наголошується на наявності багажного відділення об’ємом 298 літрів.

Аскетичний салон укомплектований двома спортивними сидіннями Recaro з шеститочковими ременями безпеки, цифровою панеллю приладів, мультифункціональним кермовим колесом та кондиціонером. За доплату запропоновано мультимедійну систему, яка встановлюється на передній панелі з боку водія.

Спорткупе укомплектовано доопрацьованим п’ятициліндровим турбованим двигуном Audi робочим об’ємом 2,5 літра й потужністю 500 к.с. Працює двигун у парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач з технологією узгодження обертів від Bosch. Привід — задній з диференціалом підвищеного тертя Torsen. Також F22 укомплектований потужними сталевими гальмами AP Racing, гоночною ABS та трекшн-контролем, що налаштовується. Підсилювач керма та гідропривід підвіски, що збільшує дорожній просвіт на 35 мм, включені до списку опцій.

Як стверджують у Donkervoort, за рахунок конструкції підвіски та різнорозмірних колісних дисків (18 дюймів спереду, 19 дюймів ззаду) з шинами Nankang у поворотах F22 може розвивати навантаження до 2,15 G. Заявлений час прискорення від 0 до 100 км/год — 5 секунд. Максимальна швидкість — 290 км/год.

Читайте також:
Легендарне купе Honda може повернутися через 27 років, але вже як електрокар

Загалом Donkervoort планує випустити 75 екземплярів F22. Мінімальний цінник купе-тарги — 245 тисяч євро.