X

Toyota GR Corolla вперше отримала версію з 8-ступінчастим «автоматом» (фото)

Актуальна версія високопродуктивного хетчбека Toyota GR Corolla вийшла на ринок два роки тому. До 2025 модельного року компанія провела важливе оновлення, наділивши авто новими характеристиками.

Вперше хот-хетч пропонуватиметься не лише з шестиступінчастою «механікою», а й із восьмиступінчастим «автоматом», розробленим підрозділом Gazoo Racing. Ця коробка передач поставляється у комплекті із системою керування запуском та підрульовими перемикачами. Завдяки унікальному програмному забезпеченню перемикання передач ґрунтується на діях водія з педалями гальма та газу.

Відомо, що оновлена ​​GR Corolla отримала чотири режими руху: Normal, Sport, Eco та Custom. Автоматично трансмісія налаштована для режиму Sport. Вона оптимізована так, щоб перемикання передач відповідало шестиступінчастій «механіці». Для контролю температури встановлено охолоджувач.

Читайте також:
Toyota презентовала новий Yaris

На додаток до нової коробки передач Toyota також доопрацювала 1,6-літровий трициліндровий двигун G16E-GTS з турбонаддувом. Його потужність, як і раніше, становить 300 к.с., але крутний момент збільшився до 400 Нм. Ще Toyota змінила підвіску хетчбека, додавши пружини відскоку спереду та ззаду. Візуальні покращення зводяться до нового переднього бампера з великим повітрозабірником і 18-дюймовим матовим чорним колісним дискам, взутим у шини Michelin Pilot Sport 4. Новинка надійде в продаж цього року взимку за ціною від 37 тисяч доларів.