X

Tesla почала обмежувати дальність пробігу Model S

Снять его предлагают за 4500 долларов

Клієнти Tesla у США почали скаржитися на обмеження пробігу електромобілів Model S після планового технічного обслуговування. У деяких випадках запас ходу зменшувався на 128 км.

Зокрема, одному з власників Tesla Model S90 в сервісному центрі компанії замінили акумулятор. Пробіг при цьому було встановлено на 550 км, що відповідає паспортній дальності S90 з батареєю на 90 кВтг. Але після заміни бортового комп’ютера власник помітив, що запас ходу зменшився до 422 км, тобто на 128 км. Повернути колишню далекобійність йому запропонували за 4500 доларів.

Після серії подібних повідомлень у соціальних мережах, Tesla зобов’язалася безкоштовно повернути всім власникам таких автомобілів первісний пробіг.

Раніше компанія обмежила далекобійність Model S40 і S60. При практично однаковій комплектації і батареї ємністю 60 кВтг, у молодшої моделі ємність блоку обмежувалася на 40 кВтг. Власникам нових Model S40 різницю в 20 кВтг пропонували розблокувати за додаткову оплату. Пізніше цю опцію виключили зі списку доступних, але, цілком ймовірно, акумулятори з обмеженням ємності збереглися в сервісних центрах. Але інформування власників про їх встановлення, схоже, не практикується.

Читайте також:
Tesla Model S Plaid і легендарний Shelby GT500 зійшлися в бійці