X

Tesla Model 3 стане першим у світі авто без приладів

За месяц до презентации Tesla Model 3 «засветилась» в Калифорнии. Но если внешне машина почти не изменилась, то салон удивляет минимализмом.

Трохи більше року тому компанія Tesla представила серію фотографій найбільш бюджетної версії компактного седана Tesla Model 3. Але дизайн інтер’єру до недавнього часу залишався загадкою цього електрокара.

Відсутність будь-якої інформації про оздоблення салону не зупинила охочих придбати цю машину. На сьогодні понад 400 тисяч (!) людей висловили бажання придбати новинку і навіть внесли необхідну заставу за Model 3. Щоправда, справедливості заради, варто нагадати, що Ілон Маск попереджав, что Model 3 не матиме приладової панелі.

Фотографії, що з’явилися на сайті Electec, підтверджують його слова. Всі функції контролю і управління в Tesla Model 3 покладені на великий сенсорний екран, розташований у центрі приладової панелі. Слава богу, кермо все ж залишили.

З інших «зручностей» – глибока ніша на центральному тунелі і два підсклянники. Загалом, мінімалізм у чистому вигляді. З іншого боку, покупці електромобілів купують не машину, а гаджет. Яка вже тут розкіш…

Серед цікавих особливостей Tesla Model 3, крім відсутності традиційних приладів, стане інноваційна система кондиціонування та вентиляції. Вона позбавлена звичних повітроводів, а повітря буде рівномірно розподілятися по салону через спеціальну щілину, що проходить через весь торпедо.

За попередніми даними базова версія Tesla Model 3 отримає акумуляторну батарею на 60 кВт-год, а запас ходу становитиме близько 350 км. Пізніше з’явиться модифікація з батареєю збільшеної місткості на 80 кВт-год, що забезпечує пробіг близько 480 км без підзарядки. Не виключено, що буде і потужніша версія.

Нагадаємо, що на флагманській Tesla Model S конструктори компанії сконцентрували керування всіма функціями на центральному сенсорному дисплеї, а тепер настав час прибрати приладову панель і вентиляційні отвори. Як до цього поставляться покупці стане зрозуміло вже зовсім скоро.