X

Суперник Renault Duster від Volkswagen виходить на ринок за низькою ціною

Предсерийную версию новинки показали год назад, сейчас же готов ее финальный вариант

Новий компактний кросовер Volkswagen Taigun зовні нагадує VW T-Cross, який протягом трьох років продається в Китаї та Європі. Ще один його родич — бюджетний кросовер Skoda Kushaq.

За рік, який пішов на доопрацювання нової моделі Фольксваген, її зовнішність порівняно з показаним в 2020-му передсерійним варіантом не змінилася. Довжина залишилася колишньою — 4,2 метра. Поправили тільки декоративні деталі і дизайн колісних дисків.

І якщо із зовнішністю нового VW Taigun начебто все зрозуміло, то у частині інтер’єру залишаються питання. Виробник його просто не показав. Все тому, що кросоверу обіцяні серйозні зміни. З’являться мультимедіа з 10-дюймовим дисплеєм, сенсорний блок керування клімат-контролем (як у Шкода Кушак) і інше кермове колесо. За доплату запропонують цифрову приладову панель, але її видно і на фото салону передсерійного прототипу.

В основі новинки лежить платформа MQB-A0-IN. Це дешевший варіант глобальної архітектури MQB. Моторів — два. Базовий — 1,0-літровий бензиновий агрегат віддачею 115 к.с. У пару йому запропоновані автоматична або механічна коробки передач. Топовий — 1,5-літровий 150-сильний двигун для версії GT. Такий мотор працює в парі з механічною або роботизованою КПП. Привід — виключно передній.

Купити Volkswagen Taigun зможуть не всі. Кросовер призначений для індійського ринку, де новий Фольксваген Тайгун стане конкурентом Renault Duster і тому ж Kushaq. Старт продажу заплановано на серпень 2021 року. Ціна — близько $14 000 за базовий варіант. Приваблива пропозиція у випадку нового кросовера VW.

Читайте також:
"Перейменування" Volkswagen скасовується — це був жарт (ЗМІ повелися)