X

Суміш кросовера з мінівеном: Toyota показала новинку за 26 500 доларів

Прием заказов на новый кросс-вэн уже объявлен

У модельній лінійці Toyota з’явився середньорозмірний крос-вен Kijang Innova Zenix (заводський код AG10). Презентація наступника рамного мінівен Innova AN140 відбулася в Індонезії, яка стане одним із основних ринків моделі.

Kijang Innova Zenix має двооб’ємний профіль, що робить його схожим на кросовер. Загалом екстер’єром новинка нагадує середньорозмірний кросовер Highlander. Зокрема, формою решітки радіатора, дизайном передньої оптики, пластикою кузовних панелей та характерними підштампуванням на боковинах.

В основі моделі лежить модульна платформа TNGA GA-C, тоді як Innova AN140 базувався на шасі з лонжеронною рамою сходового типу. Габаритна довжина Innova Zenix — 4755 мм, ширина — 1850 мм, висота — 1795 мм. Дорожній просвіт — 185 мм. Розмір колісної бази — 2850 мм. За рахунок більшої на 100 мм колісної бази новий вен може запропонувати більш просторий салон, ніж його попередник AN140.

Новинка доступна з семи- або восьмимісним салоном. У стандартній комплектації аналогові прилади, 4,2-дюймовий екран бортового комп’ютера та 9,0- або 10,0-дюймова мультимедійна система в залежності від комплектації.

У топовій версії Innova Zenix оснащений повністю світлодіодною оптикою, сидіннями у шкіряній оббивці, панорамним дахом, системою кругового огляду та електромеханічним гальмом стоянки. Для пасажирів заднього ряду передбачено два 10,0-дюймові дисплеї та окремий клімат-контроль. За безпеку водія та пасажирів відповідає фірмовий комплекс Toyota Safety Sense з функцією автоматичного екстреного гальмування.

На вибір запропоновані безінова та гібридна модифікації Toyota Kijang Innova Zenix. У першому випадку крос-вен укомплектований 2,0-літровим двигуном M20A-FKS потужністю 174 к.с. та безступінчастим варіатором. У гібрида 2,0-літровий ДВЗ доповнений електродвигуном. Сукупна віддача агрегатів — 186 к.с. Привід у обох випадках передній. За даними виробника, витрата палива гібриду — 4,3-5,0 л/100 км.

Серійне виробництво Toyota Kijang Innova Zenix налагодять у Індонезії та Індії. На індійському ринку він називається Innova Hycross. В Індонезії прийом замовлень на мінівен вже оголошено. Цінник стартує від 26 500 доларів.

Читайте також:
Toyota готує компактний електрокросовер bZ: перші фото