X

Скоро: нові ЗАЗи робитимуть на базі Mercedes

Предприятие наращивает обороты производства и готовит новые модели

Запорізький автомобільний завод поступово відновлюється та нарощує обсяги виробництва. Ще рік тому підприємство працювало на 5% від своїх можливостей, а зараз потужності ЗАЗа використовують на 15%.

За словами голови підприємства Володимира Шумілова, планується з кожним роком нарощувати обороти виробництва принаймні вдвічі. Якщо за останні вісім місяців з конвеєра заводу зійшло близько 2000 примірників легкових автомобілів, то в майбутньому цю цифру мають намір довести до 10 000. Окрім легкових машин на підприємстві збирають автобуси приміського сполучення, міський та шкільний транспорт. З початку року вже виготовили 60 одиниць такої техніки.

Окрім стандартних проектів автозавод береться й за унікальні. Наприклад, виробництво мобільних офісів на базі вантажівок. Їх можна застосовувати як пересувні поштові відділення, центри адміністративних послуг або пункти медичної допомоги. Частину продукції, що випускають відправляють у країни Європейського Союзу. Особливою популярністю за кордоном користуються українські автобуси.

Читайте також:
Черниговский автозавод находится на грани выживания

Втім, це не дивно, адже всі автобуси мають презентабельний зовнішній вигляд. Їх оснащено системою клімат-контролю, а також обладнано з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Глава Запорізького автозаводу наголосив, що готується ще декілька нових проектів. Один із них – створення нового автобуса на шасі Mercedes. Його пропонуватимуть як на внутрішньому ринку, так і в країнах Балканського півострова. Конкретних термінів поки що не обговорюють.