X

Skoda презентувала електричного наступника Karoq (фото)

Skoda презентувала новий Elroq. У компанії його позиціонують як найдоступніший електромобіль у своєму сегменті. Кросовер уже надійшов у продаж на ринку Європи за ціною від 33 тисячі євро.

Електрокар виконаний у новій мові дизайну марки «Modern Solid». Він отримав темну заглушку на місці решітки радіатора, за якою ховаються датчики та фронтальна камера, двоярусні світлодіодні фари, бампер із великим повітрозабірником та фактурний капот із назвою марки. Серед особливостей моделі також можна відзначити вертикальні повітряні завіси, аеродинамічне облицювання кузова, хромовані акценти та 19-дюймові колісні диски (за доплату можуть бути 21-дюймові).

Кросовер сягає в довжину 4488 мм при колісній базі 2765 мм. Ширина і висота становлять 1884 та 1625 мм відповідно. Тобто новинка на 98 мм довша за Karoq. Аеродинамічний коефіцієнт Elroq – 0,26. Салон просторий та оснащений відповідно до останніх тенденцій у сегменті. До нього увійшла цифрова панель приладів, мультимедійна система з 13-дюймовим екраном, рульове колесо з написом Skoda. Є ще голосовий помічник Laura з інтеграцією ChatGPT.

Також можна відзначити наявність мінімальної кількості фізичних кнопок та плаваючу центральну консоль. Є фонове освітлення та широкий список систем допомоги водієві. Оздоблення салону виконано з екологічно чистих матеріалів, таких як RecyTitan та TechnoFil. Багажний відсік – 470 літрів, а при складених задніх сидіннях – 1580 л.

Побудований новий кросовер на платформі MEB та пропонується з різними силовими агрегатами. Базовий Elroq 50 отримав один електромотор потужністю 170 к.с. і 310 Нм крутного моменту. Може розганятися з місця до «сотні» за 9 секунд. Запас ходу у 375 км забезпечує батарея на 55 кВтг. Skoda Elroq 60 оснащений двигуном на 204 к.с. та 310 Нм, який забезпечує розгін від 0 до 100 км за 8,5 секунди. Запас ходу у 400 км забезпечує батарея на 63 кВтг.

Читайте також:
Skoda Kodiaq отримав захищену версію: витримає обстріли та вибухи гранат (фото)

Топовий Elroq 85 оснащений батареєю ємністю 82 кВт/год і може проїжджати на одному заряді до 581 км. Його електромотор видає 282 к.с. потужності і 545 Нм крутного моменту, що дозволяє розганятися з місця до «сотні» за 6,6 секунди і розвивати максимальну швидкість в 180 км/год. Пізніше в лінійці з’явиться повнопривідна версія з індексом Elroq 85x.