X

Найдешевший електромобіль Європи з’явився на вулиці (фото)

Стильный дизайн и запас хода в 190 км позволят электромобилю занять достойное место в сегменте

Латвійська компанія Dartz Motors, заснована в 2008 році, спеціалізується на випуску розкішних позашляховиків і броньованої техніки. Вона непогано зарекомендувала себе на ринку і має попит серед заможних клієнтів зі специфічними уподобаннями. Ймовірно, виробнику стало тісно в цьому сегменті і він вирішив охопити ще один, популярність якого зростає з кожним днем.

Йдеться про сегмент електромобілів, який практично щодня поповнюється новими моделями. Латвійська компанія хоче долучитися до світової тенденції і готує крихітний електромобіль під назвою Freze Nikrob EV. Модель призначена для європейського ринку і має трохи мультяшний дизайн. Кузов авто має різкі лінії і майже вертикальну корму. Також можна відзначити стильну оптику, бампер з сітчастою вставкою і ДХВ, широку лінію скління і крихітні колеса.

Відомо, що компактний хетчбек Freze не розробляли з нуля, його основою став електромобіль Hongguang Mini EV від китайського автовиробника Wuling. Як результат, він отримав одномоторну силову установку потужністю 17,4 к.с. і акумуляторну батарею ємністю 13,8 кВтг, яка забезпечує запас ходу в 190 км. Такого ресурсу цілком достатньо для щоденних поїздок містом. Нехай це і надто оптимістичний показник від китайського виробника. Максимальна швидкість становить 100 км/год.

Читайте також:
Электромобиль за $3000 – это реально, рынок готовится к падению цен

Вартість Dartz Freze Nikrob EV стартує від 10 тис. євро, що дає йому право вважатися найдешевшим в Європі. Коли електрокар стане на конвеєр, поки що не повідомляється. У Китаї Wuling Mini EV коштує від $4500.