X

Найдешевший електромобіль Nissan за $ 9000 вперше виїхав на дорогу

Серийная версия практически полностью повторяет одноименный концепт

Про те, що компанія Nissan спільно з Mitsubishi готують новий електричний сіті-кар стало відомо восени 2019 року. Навесні цього року виробник опублікував рендери моделі з індексом IMk,

а на автосалоні в Токіо показав концептуальну версію. Її виробництво планують почати в 2022 році, а поки що на дороги виїхали перші прототипи.

Всюдисущі фотошпигуни, звісно, встигли зробити кілька знімків новинки. Тестові мули покриті щільним камуфляжем, що цілком очікувано. Однак навіть крізь нього видно, що модель практично повністю повторює шоу-кар. У електрокара такий же квадратний кузов з рівним дахом, короткий капот і вертикальна передня частина. Вузька оптика і піднята вгору лінія скління також збережені.

На даху кей-кара з’явилася опуклість, якої не було в концепту. Що це за надбудова, невідомо. Також варто відзначити дуже короткі звиси. Відомо, що в довжину Nissan IMk досягає 3395 мм. Його ширина дорівнює 1475 мм. А от висота становить 1655 мм. Такі мініатюрні розміри зроблять електромобіль максимально маневровим на міських дорогах, а також спростять паркування.

Читайте також:
Nissan Leaf в кузові кросовер вже готовий (фото)

Про силову установку і запас ходу інформації поки що немає. У компанії заявили, що в комплектацію машини входитиме батарея ємністю 20 кВтг. Виробник впевнений, що такої батареї достатньо для щоденних поїздок містом. Орієнтовна вартість сіті-кара на ринку Японії становитиме близько 18 000 доларів, а з усіма субсидіями вона буде трохи більше за $ 9000.