X

Найбільший кросовер Infiniti майже готовий до прем’єри — фото та відео

Роскошный внедорожник будет технически перекликаться с новым Nissan Parthfinder 2022

Компанія Infiniti підготувала наступне покоління семимісного кросовера QX60, яке стане другим в історії моделі. Обмежуватися фейсліфтингом виробник не став і, разом зі змінами зовнішності суттєво перекроїв технічну складову.

Передсерійний прототип новинки було представлено ще восени 2020 року, він дав загальне уявлення про новий кросовер Інфініті. Щоправда, за словами виробника, модель точно не повторюватиме однойменний концепт. Він лише запозичить у нього основні дизайнерські рішення і, звісно, пропорції. Однак відходити від нової стилістики в компанії не мають наміру, тому спільних рис буде достатньо. Це чітко видно на опублікованому Infiniti відео, яке дає змогу роздивитися новинку з усіх боків.

Розкішний кросовер отримав витончену світлодіодну оптику, логотип марки, що світиться, широку решітку з сітчастою структурою, вертикальні повітрозабірники, стильні виштамповки з боків, широкі колісні арки, рейлінги на даху, тонку задню світлотехніку і великий спойлер. Особливого лиску додає контрастний дах. Кабіна нового Infiniti QX60 буде не менш стильною. В її оснащення увійде сучасна мультимедійна система з широкоформатним екраном і нова цифрова приладова панель. Консоль, що ширяє, набула чистішого вигляду, а на зміну традиційному важелю КПП прийшов джойстик. В оздобленні буде використано висококласну шкіру і алькантару.

Читайте також:
Infiniti представила новий кросовер у стилі знаменитого FX

Найбільший кросовер Infiniti, як і раніше, базуватиметься на модульній платформі D компанії Nissan. Як результат, він технічно перегукуватиметься з новим Nissan Parthfinder 2022. Новинці зберегли 3,5-літровий двигун V6, але його віддачу збільшили до 295 к.с. і 366 Нм крутильного моменту. Крім того, агрегат буде пов’язаний не з варіатором, а з 9-ступеневою АКПП, розробленою спільно з фірмою ZF. Як стверджує виробник, так їм вдалося домогтися кращого відчуття прискорення і комфорту. До того ж ця трансмісія забезпечує динамічний старт і паливну економічність під час руху на високій швидкості.