X

Найбільший кросовер Geely: сім місць і дизайн як у Тойоти

В дизайне Geely VX11 просматриваются черты Toyota Highlander

Автомобіль був готовий ще у 2018 році, коли шпигуни зафіксували його на фото в щільному камуфляжі. 

Правда, тоді ходили чутки, що це буде зовсім не кросовер, а мінівен. Та й індекс у нього був VF12. 

Але минулої весни, нарешті, представили флагман Geely VX11. Саме тоді офіційні фото з’явилися в базі даних китайського міністерства промисловості.

Саме весною 2019 року на фотографіях з бази даних Міністерства сплив шильдик Geely VX11 і всім стало ясно, що до продажу готується не мінівен, а великий кросовер.

І ось, компанія офіційно оголосила про початок випуску найбільшого паркетника в лінійці, а на місцевому ринку він буде називатися HaoYue, що можна перевести як “сміливий крок вперед”.

Новий Geely VX11 досягає 4835 мм в довжину, 1900 мм в ширину і 1780 мм у висоту при колісній базі у 2815 мм. У дизайні чітко проглядаються риси Toyota Highlander, особливо новачок схожий з японським кросовером в профіль.

Офіційного фото салону поки немає, але відомо, що китайський кросовер запропонують у версіях на п’ять і сім місць. За доплату запропонують панорамний дах, матричні світлодіодні фари та навіть адаптивний круїз-контроль.

Цікаво, що кросовер довше Атласу на 310 мм, але, ймовірно, вся технічна начинка перейде саме від цієї моделі. 

Також у Geely VX11 помічено багато спільного з мінівеном JiaJi – багато про що говорить подібність колісної бази, а також дверних панелей, хоча архітектура скління дещо інша.

Geely VX11 будуть комплектувати бензиновими турбомоторами об’ємом 1,5 л (177 л. С.) І 1,8 л (184 л. С.). Швидше за все, привід буде тільки переднім, а ось про КПП інформації поки немає.

На користь передньопривідною схеми говорить і подібність платформи з мінівеном, і той факт, що на домашньому ринку Китаю повнопривідні кросовери особливим успіхом не користуються. 

Відомо, що Geely VX11 виходить у продаж в місцевих дилерських центрах вже в цьому році, а про плани компанії поставки кросовера на інші ринки поки невідомо нічого.

Отримано інформацію, що паркетник укомплектують мультимедійною системою з 14-дюймовим екраном, а по всьому салону щедро розкидають USB-порти для підключення і зарядки гаджетів. 

Що стосується компонування салону, тобто є інформація про те, що дилери запропонують три варіанти – п’ятимісний, шестимісний і семимісний салон з третім рядом сидінь.