X

Rolls Royce з кузовом: GMC представили 750-сильний електропікап Sierra

Концерн General Motors продовжує розширювати лінійку електричних пікапів. До представлених раніше GMC Hummer EV та Chevrolet Silverado EV приєднався Sierra EV.

Новинка дебютувала у преміальній версії Denali Edition 1, яка першою вийде на ринок. Виглядає вона безперечно розкішно. Ідеальне поєднання стилю, продуктивності та інноваційності зроблять її важливим гравцем у сегменті. Причому чекати лишилося недовго. Модель надійде у продаж у 2024 році за ціною від 107 тисяч доларів.

Електричний пікап побудований на платформі Ultium, як і Silverado EV, і зовні дуже схожий на споріднену модель. У новинки широка заглушка з підсвічуванням на місці радіаторної решітки, вигнуті світлодіодні ДХО, невеликі вертикальні фари, м’язистий капот і агресивний бампер із захисною накладкою. На кормі можна відзначити великі ліхтарі та масивний бампер. Є висувна підніжка, а колісні арки із темними накладками приховують 24-дюймові колеса.

Дворядна кабіна преміального Sierra EV Denali Edition 1 простора та комфортна. У її оснащення увійшов екран на 16,8 дюйми. Він має портретну орієнтацію, і поєднує в собі цифрову панель приладів і мультимедійну систему. Є аудіосистема Bose, панорамний дах, камери кругового огляду та система круїз-контролю. Оздоблення виконане з висококласної шкіри з контрастною строчкою. Як акценти використані вставки з алюмінію та дерево.

У рух пікап наводить два електромотори із сумарною віддачею 764 к.с. і 1063 Нм крутильного моменту. Розгін з місця до «сотні» займає 4,5 секунди. Ще новинка може похвалитися пневматичною підвіскою та «режимом краба». Вантажопідйомність моделі становить 1300 км, а буксирувати за собою він може до 4300 кг. Запас ходу – 650 км. Ще Sierra EV підтримує двонаправлену передачу енергії та може живити єю електроприлади, інструменти або навіть повноцінний житловий будинок. Причому за дбайливого використання її вистачить для запазбечення будинку на 21 день.