X

Renault Captur: сімейний угодник

Как компактный кроссовер может вместить большую семью и всю ее поклажу? Для этого инженеры Renault Captur разработали ряд оригинальных решений.

Кросовери різних розмірів стають дедалі популярнішими як у Європі, так і в Україні. І одна з переваг цього типу автомобілів – універсальність і зручність для сімейних поїздок. Renault Captur демонструє, як в автомобілі невеликих розмірів поєднується чудова місткість і практичність.

Багажник і салон

У салоні такого компактного авто напрочуд просторо, і на другому ряду достатньо місця для ніг дорослої людини. Але якщо там сидить дитина, то весь диван можна просто посунути вперед.

У великій родині часто возять вантажі, причому нерідко – об’ємні. Наприклад, для сімей з маленькими дітьми важливо, щоб в багажник вільно поміщався візок. І крім нього – ще кілька сумок з дитячими речами. Відсік для поклажі Renault Captur становить 377 літрів. Але якщо крім візочка, треба ще втиснути  пакети з покупками, багажник легко збільшити на 78 літрів. Для цього можна посунути заднє сидіння вперед.

Якщо нічого великого возити не треба, багажник можна розділити на два маленькі відсіки за допомогою панелі фальшпідлоги. І тоді там можна заховати необхідні в машині речі, якими користуєшся не часто. А для іншої поклажі отримуємо рівний вантажний майданчик.

Килимок багажника можна перевернути пластиковою стороною вгору, якщо вас зненацька застала негода. А після того, як ви перевезли мокрі або брудні речі, панель легко помити.

Усі ці операції здійснюються легко, а для дитини можуть стати захоплюючим заняттям.

І ще про дітей. Маленькі пасажири часто бруднять оббивку салону. А в Renault Captur для всіх сидінь можна замовити змінну оббивку. Такі чохли дають змогу не лише прикрасити салон. За необхідності їх легко зняти, щоб почистити або попрати. Замовивши цю опцію, можна сміливо давати своїм чадам напої та їжу просто в дорозі, не хвилюючись, що вони забруднять салон. Для варіанта INTENSE запропоноване і шкіряне оздоблення, яке за необхідності легко почистити. А спинки передніх сидінь зроблено з пластику, який у разі забруднення легко відмити.

Безпека

Для глави сімейства одна з найважливіших якостей ідеального автомобіля – його безпека. За цим показником Renault Captur не залишає сумнівів. Згідно з дослідженням незалежної організації EuroNCAP, модель отримала максимальні п’ять зірок за новою методикою щодо захисту водія і пасажирів.

Уже до базової комплектації Renault Captur входять кріплення для дитячих сидінь ISOFIX, підголівники всіх сидінь, протитуманки, центральний замок. В Європі вже давно стали стандартними для всіх автомобілів денні ходові вогні, ABS з системою допомоги під час екстренного гальмування, ESP і датчик тиску шин. Усі ці системи є і в українських версіях Renault Captur.

Приємним і корисним доповненням до систем безпеки стали роботизована коробка передач із двома зчепленнями, круїз-контроль із функцією обмеження швидкості, а також датчики світла та дощу. Всі ці пристрої допомагають менше відволікатися від дороги в складних погодних умовах, а отже – сприяють безпеці руху.

Таким чином, Renault Captur навіть за умови невеликих розмірів забезпечує не тільки комфорт пасажирам, а й дає можливість помістити більше вантажу завдяки системі трансформації салону, а ще – впевненість у безпеці членів сім’ї завдяки сучасним електронним системам.