X

Renault 4 відроджений у вигляді електричного кросовера: фото та характеристики

В рамках Паризького автосалону представлений електричний кросовер Renault 4 E-Tech. Він стилізований під популярну модель із 60-х років і є другим у ретро-лінійці компанії.

Новинка помітно більша за свого історичного предка та за габаритами майже порівнянна з Renault Duster. У кросовера довжина 4140 мм при колісній базі 2620 мм. Ширина та висота електрокара становить 1770 та 1570 мм відповідно. У компанії заявили, що модель підходить для використання у міських умовах та на бездоріжжі. Цьому сприяє дорожній просвіт у 181 мм та 18-дюймові колеса.

Екстер’єр Renault 4 E-Tech лаконічний. У передній частині привертає увагу темна панель на місці решітки радіатора, яка візуально об’єднана з компактними світлодіодними фарами. Ліхтарі вертикальні та мають прямокутну форму. На задніх крилах – імітація трапецієподібних вікон, а на бамперах та колісних арках встановлені темні пластикові елементи. Ще однією особливістю моделі є тканинний дах.

Салон у кросовера просторий та комфортний. Передбачено багажний відсік об’ємом 420 літрів. За рахунок переднього сидіння пасажира, що складається, можна перевозити навіть довгомірні вантажі. У оснащення кабіни увійшла 10,1-дюймова цифрова панель приладів і мультимедійна система OpenR Link від Google з 10-дюймовим екраном. Є слот для бездротової зарядки смартфона, аудіосистема, клімат-контроль та широкий список систем допомоги водієві.

Renault 4 E-Tech доступний у двох версіях. Базова постачається з одним електромотором потужністю 120 к.с. та запасом ходу 300 км, який забезпечує батарея на 40 кВтг. Також доступний варіант із мотором на 150 к.с. та батареєю на 52 кВтг. На одному заряді він може проїхати до 402 км. У продаж новинка надійде у 2025 році.

Читайте також:
Вантажівки Renault Trucks модельного року 2025 стали економічнішими та безпечнішими