X

Розробку наступного Volkswagen Passat довірили Skoda

Новый Пассат, основанный на Skoda Superb, выйдет в 2023 году и предстанет в новом виде, который удивит поклонников традиционных седанов

Наступні автомобілі сімейства Passat розроблятиме не Volkswagen. Тепер за них відповідатимуть фахівці Skoda. В основу майбутньої лінійки новинок ляже Superb. Такою інформацією поділилося видання Auto, Motor und Sport, посилаючись на власні джерела.

Власне, обидві моделі очікують і інші серйозні зміни. Новий Фольксваген Пассат побудують на модернізованій версії модульної архітектури MQB. Автомобіль із внутрішньозаводським індексом VW Passat B9 буде максимально близьким до нової Шкода Суперб, причому не тільки в технічному сенсі, а й у концептуальному.

Передусім під цим мається на увазі новий кузов. Звичний седан Passat перетвориться на ліфтбек. Модель вирізнятиметься великими похилими дверима багажного відділення. Також у лінійці збережуться нинішні універсал Variant і всешляхова версія Alltrack.

Читайте також:
Volkswagen Taos — новий компактний кросовер дешевший за VW Tiguan

У наступному поколінні Passat збереже нинішню моторну гамму. Новинка буде доступна як з бензиновими, так і з дизельними агрегатами, переднім і повним приводом. Крім того, автомобілю обіцяні гібридні і повністю електричні версії, про які вже є деяка інформація. Прем’єра нового Volkswagen Passat очікується в 2023 році.