X

Представлена найпотужніша із будь-коли створених Alpina: 634-сильна Alpina B5 GT

Тираж новинки ограничен 250 единицами

BMW Alpina B5 GT — це нова модель відомого німецького тюнінг-ательє Alpina, яке випускає модернізовані версії автомобілів BMW. В даному випадку, йдеться про допрацьованою версію Alpina B5 S, побудовану на BMW M550i. B5 GT не тільки замінила B5 S, а й стала найпотужнішою моделлю в історії тюнера.

Віддачу фірмового Twin-Turbo М8 4.4 для Alpina B5 GT збільшили із 621 к.с та 800 Нм крутного моменту до 634 к.с. та 850 Нм. Досягти такого результату вдалося за рахунок допрацьованої системи впуску, збільшеного тиску наддуву та оновленої програми керування двигуна. Також тюнери переналаштували восьмиступінчастий «автомат». Привід — повний. Гальма — чотирипоршневі Brembo із 394-міліметровими передніми та 399-міліметровими задніми дисками.

У кузові седан B5 GT прискорюється від 0 до 100 км/год за 3,4 секунди та розвиває максимальну швидкість 330 км/год. Універсал досягає першої «сотні» за 3,6 секунд, а його максимальна швидкість сягає 322 км/год.

У кузовній палітрі B5 GT два стандартні кольори (синій та зелений) та шість спеціальних: Arctic Race Blue, Petrol Mica, Verde British Racing, Chalk, Imola Red та Daytona Violet. Здвоєні патрубки вихлопної системи покриті нітритом титану. Варіант колісних дисків один — 20-спицеві діаметром 20 дюймів у кольорі Marron Volciano.

Салон стандартно оздоблений шкірою Nappa. За доплату запропонована шкіра Merino, але можна вибрати й інший варіант, включаючи оздоблення цінними породами дерева Alpina Walnut Anthracite. На підголівники сидінь та підрульові пелюстки нанесуть індекс моделі. На центральному тунелі встановлять табличку із порядковими номером автомобіля у серії. Загалом Alpina планує зібрати 250 автомобілів BMW Alpina B5 GT. Цінник седана стартує від 145,5 тисячі євро, універсала — від 148,5 тисячі євро.

Прийом замовлень уже стартував. Клієнтам перші автомобілі почнуть доставляти у липні 2023 року.

Читайте також:
Новий кросовер BMW вже помічено в Україні (фото)