X

Популярний бюджетник Fiat перетворився на кросовер (фото)

Главное новшество семейства – появление внедорожной версии, которой, по мнению Fiat, очень не хватало

Компанія Fiat представила оновлене сімейство бюджетного Tipo, зокрема нову версію Tipo Cross. Зовні новий Фіат Типо 2021 відрізняється дизайном радіаторної решітки з великим написом бренду по центру і новими світлодіодними фарами. Також дизайнери трохи переглянули передній бампер і додали додаткові хромовані елементи. На кормі з’явилися стильні світлодіодні ліхтарі, а їздить оновлене сімейство на нових колісних дисках діаметром 16 і 17 дюймів.

Модернізований салон Fiat Tipo укомплектований новою 7,0-дюймовою цифровою панеллю приладів, інформаційно-розважальною системою UConnect 5 з екраном діагоналлю 10,25 дюйма, оновленим кермовим колесом і бездротовою зарядкою для смартфонів. Також заявлена нова оббивка сидінь і додатковий USB-роз’єм для пасажирів другого ряду.

Нова модифікація Fiat Tipo Cross відрізняється від базового хетчбека пластиковим кузовним обвісом, сріблястими захисними пластинами. Також з’явилися більш масивні шини і переналаштована підвіска зі збільшеним на 40 мм дорожнім просвітом.

Під капотом у Фіат Тіпо 2021 новий 1,0-літровий трициліндровий бензиновий двигун, що розвиває 100 к.с. і 190 Нм крутильного моменту. Ним замінили колишній 1,4-літровий мотор на 95 к. с. і 127 Нм. Як стверджують у компанії, новий потужний агрегат може запропонувати “значно меншу витрату палива і викиди”.

У дизельній лінійці залишився модернізований 1,6-літровий двигун Multijet, потужність якого збільшена до 130 к.с. (+10 к. с.). Як і раніше, доступний 1,2-літровий дизельний агрегат потужністю 95 к. с.

Читайте також:
Суперник Renault Duster від Fiat вже на дорогах — перші фото

На ринку Європи оновлений Fiat Tipo з’явиться до кінця року. Мінімальний цінник моделі в рідній Італії становитиме 13 900 євро.