X

Pininfarina показала складання гіперкара Battista (відео)

Первый клиентский автомобиль отгрузят до конца лета

Італійське кузовне ательє Pininfarina приступило до виготовлення клієнтських гіперкарів Battista. Прем’єрний показ електричної новинки потужністю понад 1900 к.с. відбувся на Женевському автосалоні 2019 року.

У червні того ж року в Турині представили оновлену версію спорткара, а 22 травня 2020 року дебютувала спеціальна версія Battista під назвою Anniversario. Від базової моделі вона відрізнялася особливим кольором кузова — Cambiano. Фактично він складається з трьох відтінків, які вручну наносяться шарами протягом декількох тижнів. При цьому майстрам доводиться кожен раз розбирати і збирати кузов.

Перший клієнтський гіперкар мали зібрати в 2020 році, але через пандемію виробництво автомобіля стартувало тільки зараз. З цього приводу Pininfarina опублікувала короткий відеоролик, що демонструє який вигляд має зсередини “іменне” ательє з виробництва гіперкара Battista Atelier в італійському Камб’яно.

Площа монтажного приміщення ательє становить 2500 квадратних метрів. Воно розділене на 14 зон складання контролю якості. Над кожним з автомобілів працює команда з 10 висококласних фахівців, які виконують всі роботи вручну. Процес виготовлення автомобіля займає 1340 годин.

Кожен із 150 запланованих Pininfarina Battista буде унікальним. Власникам пропонують 13,9 квінтильйона можливих поєднань деталей екстер’єру і більше 128,5 мільйонів комбінацій інтер’єру на вибір. Плюс до цього, в салоні встановлять табличку з індивідуальним лазерним гравіюванням для кожного клієнта.

Читайте також:
У Китаї показали магістральний автопоїзд з дизайном від Pininfarina

Pininfarina Battista — електричний спорткар, названий на честь засновника ательє Баттіста “Пінін” Фаріна. Автомобіль укомплектований чотирма електродвигунами, кожен з яких відповідає за своє колесо і батареєю ємністю 120 кВтг. Сукупна віддача агрегатів — 1903 к.с. і 2340 Нм крутильного моменту. Запас ходу — 500 км. Час прискорення від 0 до 100 км/год — менше 2 секунди. Швидкість в 300 км/год гіперкар набирає менше ніж за 12 секунд після старту. Максимальна швидкість — 350 км/год. Базовий цінник — 2 млн євро.