X

Перший Renault Logan продовжать виробляти в Ірані незважаючи на санкції

Иранская компания SAIPA возродит первый Renault Logan, чтобы спасти местный автопром за счет компонентов собственного производства

У світі залишилося не так багато країн, які зайняті виробництвом Renault Logan першого покоління. До 2018 року однією з таких був Іран, але через санкції конвеєр довелося зупинити, адже Renault Group припинила поставки комплектуючих. Тепер концерн SAIPA вирішив відновити виробництво.

Раніше іранська локалізація місцевого Renault Tondar 90 становила 55%. Цей показник мають намір збільшити до 85%, щоб відмовитися від залежності від зарубіжних компонентів. Бюджетний автомобіль планують оснащувати двигуном і КПП місцевого виробництва.

Колишній автомобіль був практично ідентичний оригіналу за винятком оформлення корми — ззаду седан нагадував старі моделі Mitsubishi.

Читайте також:
В Ірані створили бюджетний кросовер для легкого бездоріжжя

В Ірані Tondar 90 (назва може змінитися) на базі старого Рено Логан позиціонуватимуть як нову модель. Для цього бюджетний седан отримає змінений дизайн і, можливо, інший інтер’єр. Найімовірніше, зовнішність обмежиться новою світлотехнікою і зміненими бамперами. У салоні варто очікувати нове рульове колесо, але виробник може розщедритися і на іншу передню панель.

136