X

Перший кросовер Ferrari: все, що відомо про новинку

Спортивный внедорожник презентуют в 2022 году

Наразі найбільш затребуваними на світовому ринку автомобілями є кросовери. Такі моделі є в лінійках практично всіх виробників. Але далеко не всі компанії одразу пішли за світовою тенденцією. Дехто довго придивлявся до цього тренду, а тепер прагне надолужити згаяне. У числі таких Ferrari.

Італійський виробник спорткарів лише готується представити свій перший кросовер. Раніше в компанії стверджували, що такі моделі не відповідають цінностям бренду. Однак попит, що зростає та боязнь втратити клієнтів змусили Ferrari змінити свою думку. Новинка отримала назву Purosangue. Модель дебютує у 2022 році. Її прототипи в щільному камуфляжі активно тестують на дорогах.

Спираючись на шпигунські фото й дані, отримані від виробника, експерти видання Carscoops склали чергові рендери майбутнього високопродуктивного кросовера Феррарі Пуросангуе (так і вимовляється, не дякуйте). Судячи зі знімків, модель отримає нижчу лінію даху, ніж, наприклад, у Lamborghini Urus або Bentley Bentayga. Це має забезпечити низький центр ваги, що, звісно, відіб’ється на керованості. Також автомобілю дісталося завалене назад лобове скло, широкий капот, вузька світлодіодна оптика оригінальної форми, широка решітка та масивні колеса. Хоча судити про потенціал на бездоріжжі поки що не беремося.

Архітектура Ferrari Purosangue передбачає переднє розташування двигуна, що нехарактерно для компанії, але очевидно для SUV. На старті продажу кросовер буде доступний із двигуном V12 потужністю не менше 800 к.с., що дасть змогу машині набирати першу “сотню” за три секунди. Максимальна швидкість обіцяна на рівні 320 км/год. Пізніше, можливо, з’являться гібридні версії на основі V8 і V6.

Новий Purosangue буде оснащено регульованою за висотою системою підвіски Ferrari. Її характеристики поки що невідомі, але в компанії кажуть, що аналогічної розробки немає жодного виробника. Новинка вражатиме не лише можливостями, а й оснащенням. Салон вийшов просторим і комфортним. Водії отримають цифрову приладову панель, новітню мультимедійну систему, проекційний дисплей, багатофункціональне кермове колесо, клімат-контроль і передові системи безпеки.

Читайте також:
Теперь все изменится: у Ferrari новый исполнительный директор

Задні пасажири отримають розважальні медіацентри, які закріплять на спинках передніх сидінь. Оздоблення – з висококласної шкіри й алькантари. Про вартість новинки в компанії поки що замовчують, але навряд чи варто очікувати демократичний цінник. Швидше за все, він стартуватиме від 200 000 доларів. Основними конкурентами називають Aston Martin DBX, Bentley Bentayga W12, Lamborghini Urus, Mercedes-Maybach GLS 600, Porsche Taycan Turbo s Cross Turismo і Rolls-Royce Cullinan. Прем’єра очікується у 2022 році.