X

Опубліковано нові тизери майбутнього мінівена Volvo EM90

Полноценная презентация электровэна запланирована на 12 ноября

Підготовку до офіційної презентації електричного мінівена Volvo EM90 шведська марка розпочала наприкінці серпня, опублікувавши дебютні тизери новинки. Нова порція фото надійшла з Китаю. Ймовірно, таким чином у компанії натякнули на орієнтованість моделі. Не виключено, що Китай буде головним, а може й єдиним ринком MPV.

За попередньою інформацією, Volvo EM90 побудований на платформі китайського електровена Zeekr 009, але дизайн оригінальний з фірмовою T-подібною оптикою. На місці традиційної решітки радіатора заглушка з безліччю блискучих елементів та емблемою, що світиться по центру.

Інтер’єр новинки шведи показали у попередній серії тизерів. Салон мінівена нагадує скандинавську вітальню. У другому ряду встановили два окремі крісла. Над головами пасажирів — панорамний люк. Другий — урізаний на передній частині салону.

Офіційна презентація Volvo EM90 відбудеться 12 листопада. Виходячи з інформації про загальну платформу з китайським Zeekr 009, габаритами вен будуть порівняні. У китайця це 5209 х 2024 х 1848-1858 мм при колісній базі 3205 мм.

На ринку Zeekr 009 доступний у двох повнопривідних модифікаціях однакової потужності (544 к.с. та 686 Нм), що відрізняються ємністю тягової батареї. У базовій версії це 116 кВт•год, у топовій — 140 кВт•год. Запас ходу — 702 та 822 км відповідно.

Читайте також:
Volvo відмовляється від виробництва дизельних двигунів: подробиці