X

Новий ЗАЗ 965 — «горбатий» Запорожець 2020 року

Бюджетный ЗАЗ 965 наверняка понравился бы современному покупателю. Разумеется, речь идет о совершенно новом автомобиле

Чи може автомобіль майже з середини минулого століття бути актуальним через 60 років? Звісно, якщо правильно переосмислити класичний дизайн на новий лад. Fiat 500 і Mini вже все продемонстрували. А як щодо ЗАЗ 965?

Новий Запорожець — питання непросте. Але дизайнери іноді показують свій погляд на відроджену легенду. Найдешевший автомобіль СРСР постав на нових зображеннях від Carakoom.

Дизайнер використовував ключові моменти в роботі над новим ЗАЗ-965 2020 модельного року: класичні пропорції, характерний силует, круглуваті елементи на кшталт форми решітки і зовнішньої світлотехніки. Але всі ретро-мотиви заграли по-новому, щоб автомобіль вийшов сучасним.

Читайте також:
Маленький пробіг і велика ціна: унікальний ЗАЗ виставили на продаж

Перше, що впадає в око – новий ЗАЗ виявився кросовером. Дуже актуально в сучасній ринковій ситуації, коли покупці охочіше розбирають все, що хоча б віддалено нагадує позашляховик.

Безумовно, цей “горбатий” Запорожець, якби він з’явися насправді, почувався б набагато комфортніше на твердих покриттях. Але підвищений кліренс і нефарбований пластиковий обвіс, як показує практика, вельми корисні в міському середовищі.

Автор проекту залишився прихильником тридверного кузова, хоча п’ять дверей напевно зробили б цей бюджетний автомобіль практичнішим. Передбачається, що двигун має бути розташований спереду поперечно і приводити у рух передні ж колеса. Що ще потрібно компактному хетчбеку?

Читайте також:
Новейшую Лада Нива показали со всех сторон

136