X

Новий Toyota Prius залишиться гібридом, але отримає дуже незвичайний мотор

Автомобиль оснастят 1,6-литровым двигателем, который адаптирован для работы на сжатом водороде

Наступне покоління гібрида Toyota Prius, яке стане п’ятим в історії моделі, отримає незвичайну силову установку. На зміну бензиновому ДВЗ прийде двигун внутрішнього згоряння, що працює на водні.

За даними інсайдерів, установка буде аналогічна тій, яка тестується на прототипі Toyota Corolla. Її особливість полягає в тому, що в ній немає традиційних паливних елементів, а водень використовується як продукт для згоряння. Виробник стверджує, що установка майже не викидає CO2. Вона видає лише незначну кількість NOx (оксид азоту).

Тойота Пріус з водневою установкою дебютує в 2025 році, оскільки система поки ще тестується, а на її обкатку потрібно не менше трьох років. Відомо, що в експериментальній моделі використовується 1,6-літровий двигун, який адаптований для роботи на стислому водні. У ньому змінили систему уприскування і подачі палива. Балони для зберігання водню запозичені у Toyota Mirai.

Читайте також:
Цій Toyota Prius з пробігом виповнилося 18 років — усередині нічого не зламалося

Однак гібридний Toyota Prius вже застарів і потребує оновлення. Тому компанія наступного року представить рестайлінгову версію моделі, яка оснащена перевіреним 1,8-літровий бензиновий двигуном, доповненим електромотором.