X

Новий електромобіль за $ 20 000 вирушає підкорювати ринок Європи

Італійська компанія DR Automobiles представила міський компактний електромобіль під назвою Sportequipe 1. Новинка розроблена спільно з китайським концерном Chery і буде пропонуватися на ринку Європи.

Основою для нового електромобіля став популярний Chery EQ1. Він досягає в довжину 3200 мм. Ширина і висота становлять 1670 і 1550 мм відповідно. Дводверна машина виглядає стильно і сучасно. У передній частині увагу привертає велика решітка радіатора з сітчастим наповненням і аналогічна вставка в бампері, кирпаті вгору великі світлодіодні фари і короткий капот.

На кормі оригінальні за формою ліхтарі візуально об’єднані темною пластиковою плашкою з назвою моделі. На даху встановлено великий спойлер з додатковим стоп-сигналом, а на бампері – дифузор з елементами чорного кольору, які контрастують з основним відтінком кузова.

Незважаючи на компактність моделі, її салон виглядає досить просторо. У його оснащення входить мультикермо, мультимедійна система з сенсорним екраном і підтримкою Android Auto і Apple CarPlay, кондиціонер і слот для бездротової зарядки смартфона. В оздобленні кабіни використано текстиль.

Читайте також:
Таким буде брутальний позашляховик Chery (фото)

У рух Sportequipe 1 приводить один електромотор потужністю 61 к.с. і 150 Нм крутильного моменту. Він дає змогу електрокару розвивати максимальну швидкість до 120 км/год. Запас ходу в 210 км забезпечує батарея ємністю 31 кВт ч. Зарядити акумулятор до 80% можна всього за 30 хвилин. Вартість новинки стартує від 20 000 доларів. На ринок вона вийде у вересні цього року.