X

Новий електричний кросовер Alpine показали задовго до прем’єри

В новинке сочетается спортивный характер и ретро-дизайн

Марка Alpine, яка входить до складу концерну Renault, готується до переходу на випуск електромобілів. Спочатку лінійка виробника охоплюватиме три “зелені” моделі: хот-хетч Renault 5, купеподібний кросовер і спорткар. Якщо першу новинку вже демонстрували на тизерах, то майбутній SUV поки ще жодного разу не засвітили. Однак незалежні дизайнери спритно виправили цю ситуацію.

Спираючись на інформацію, отриману у виробника, а також додавши власну фантазію, дизайнер іспанського видання Motor.es склав перший рендер моделі. Крос-купе, ймовірно, отримає назву GT X-Over. У ньому буде поєднуватися спортивність з вишуканістю і легким відтінком ретро. Дах виразний з пологим нахилом. Очікується, що моделі дістанеться значна за розмірами колісна база і короткі звиси, а загальна довжина буде досягати 4700 мм.

Судячи з рендера, кросоверу дістанеться оригінальна оптика, повністю закрита решітка радіатора і бампер з великим повітрозабірником. Широкий фактурний капот чудово поєднується з виштамповками на бічних частинах. А двоколірні колісні диски увиразнюють спортивний характер моделі. Відомо, що в основу новинки ляже модернізована версія глобальної платформи CMF-EV.

[ідентифікатор пов’язаного поста= “1373227” смуга= “1”]

За даними інсайдерів, електромобіль буде запропонований з одним і двома моторами (привод буде переднім або повним), які забезпечать віддачу від 300 до 600 к.с. Акумулятор, розташований під підлогою кросовера, дасть йому змогу проїжджати на одному заряді до 550 км. Презентувати крос-купе планують у 2024 році. Він займе місце флагмана в лінійці виробника. Конкурентами новинці можуть стати Porsche Macan і Maserati Grecale.