X

Новий BMW M3 буде 1340-сильним повнопривідним електромобілем

Премьера «заряженного» седана следующей генерации ожидается в 2027 году

Провісника нового седана BMW 3 Series баварці показали на початку вересня у Мюнхені. Серійна версія концепту під назвою Vision Neue Klasse обіцяна у 2025 році. А «заряджений» седан від спортивного M-підрозділу очікується в 2027 році, після електричного BMW 3 Series нового покоління.

Як заявлялося раніше, наступний BMW M3 може стати повністю електричним. Першою інформацією про електричний суперседан поділився керівник відділу розробок BMW Френк Вебер. В інтерв’ю Autocar він підтвердив, що електричний M3 побудують на платформі Neue Klasse. Ця архітектура використана у представленому два тижні тому однойменному концепті.

Побудовані на Neue Klasse електромобілі отримають новий блок управління під назвою Heart of Joy. Він розроблений для керування чотиримоторними електричними силовими зі змінною потужністю, що подається на кожне колесо за потреби. Зі слів Вебера, сумарна потужність такої системи може становити 1341 к.с. Якою вона буде у «зеленого» BMW М3, він не уточнив, додавши, що пріоритетом для спорткарів залишаються мінімізація ваги та динамічність.

Також Вебер підтвердив, що новий електричний суперседан протягом «необхідного» періоду «співіснуватиме» з нинішнім бензиновим M3. Більш того, BMW планує використовувати його шестициліндровий двигун S58 і після 2030 року.

Читайте також:
BMW X3 нового покоління вийшов на дорожні випробування