X

Новітній Rimac Nevera — найкращий електрокар у світі: швидший за Bugatti і потужніший за Tesla

Хорватская компания представила долгожданный гиперкар, правда, теперь под другим именем

Уперше інформація про хорватський гіперкар з’явилася в березні 2018 року. Тоді новинку під назвою Rimac C_Two представили на автосалоні в Женеві. Серійний варіант мав дебютувати через два роки, в 2020-му, але процес розробки затягнувся. Дебютний показ серійної версії 1914-сильного електрокара відбувся тільки зараз, та ще й під іншим ім’ям.

Тепер автомобіль носить ім’я Rimac Nevera і названий так на честь штормового вітру. Загалом планують випустити 150 одиниць. Вартість кожної з них становить 2,4 мільйона доларів.

Новинка викликала справжній фурор і здивувала низкою інженерних рішень. Ними вже зацікавилися в Porsche і Hyundai. Багато автовиробників готові підтримати молоду хорватську компанію.

Rimac Nevera отримав монокок із вуглеволокна і систему рідинного охолодження тягових батарей. Вони вбудовані в силовий каркас і являють собою H-подібний блок. Ємність батарей — 120 кВтг. Вони складаються з 6960 осередків типу 2170, аналогічних тим, що використовуються в Tesla Model 3. Згідно з WLTP, новий електромобіль Рімак Невера здатний проїхати на одному заряді до 550 км.

Для розгону 0-100 км/год гіперкару необхідно 1,86 с. Відрізок у 402 метри (чверть милі), згідно з даними виробника, автомобіль залишає позаду через 9,1 с. При цьому максимальна швидкість примусово обмежена позначкою 415 км/год. У рух електрокар приводять чотири мотори сукупною віддачею 1914 к.с.

Просунута система датчиків, що охоплює 12 ультразвукових і 6 міліметрових радарів у поєднанні з 13 камерами, аналізує поведінку новинки на треку. Водій зможе періодично отримувати підказки інтелектуальної системи. Це дасть змогу максимально швидко проходити трасу. Крутильним моментом, тягою і ефективністю рекуперативного гальмування  керуватиме електроніка.

Кожен покупець одного з 150 гіперкарів зможе зробити свій автомобіль унікальним. У цьому йому допоможуть широкі можливості персоналізації. У Rimac говорять про те, що готові прийняти покупця особисто і обговорити з ним всі елементи дизайну.

Читайте також:
Два електромобілі Rimac вартістю чотири мільйони доларів розбили навмисне (відео)

Цікаво, що CarWow вже прокотилися на приголомшливому Nevera. Суперником для нього виступила гібридна Ferrari SF90 Stradale (986 к.с.). Італійський суперкар подолав чверть милі за 9,6 с. Водночас новий Rimac впорався набагато краще — лише за 8,62 с, на секунду швидше! Хорватський гіперкар навіть побив рекорд Bugatti Chiron Sport, який впорався з тією ж вправою за 9,4 с.