X

Mazda перетворить Toyota Yaris у власну модель — до цього було навпаки

Новинка от Mazda поступит в продажу в 2023 году

Mazda і Toyota тісно співпрацюють упродовж останніх п’яти років. Черговим результатом їхньої спільної роботи стане нова Mazda 2. Автомобіль вийде на ринок у 2023 році. За попередньою інформацією, новинка отримає ту саму платформу і мотори, що й хетчбек Toyota Yaris і, по суті, виявиться його двійником.

Цікаво ще й те, що в США продається Тойота Яріс, яка є перелицьованою Mazda 2. У результаті на ринку одночасно будуть доступні два автомобілі, що відрізняються тільки шильдиками.

Якщо копнути глибше і розібратися, що до чого, то насправді відмінності все ж є. У випадку з наступним поколінням Mazda 2, це буде зовсім інший Yaris для японського і європейського ринків. Основна мета Mazda — гібридна установка Toyota Hybrid System II, яка покликана зменшити витрату і вирішити ще одну доволі значущу проблему – рівень шкідливих викидів. Це, у свою чергу, дасть змогу уникнути численних штрафів.

Гібридна силова установка Toyota Hybrid System II охоплює 1,5-літровий бензиновий мотор потужністю 91 к.с., 80-сильний електродвигун і літій-іонну батарею.

Імовірно, виробництво такої гібридної Мазди налагодять на тому самому заводі у Франції, де зараз складають Toyota Yaris.

Читайте також:
Електромобіль Mazda MX-30 виявився дуже безпечним — результати Euro NCAP