X

Lexus привіз в Токіо відразу дві новинки: позашляховий кросовер і водневий баггі

Получат ли они серийное продолжение, в Lexus не говорят

Першою цікавою новинкою виробника, що дебютувала на автосалоні в Токіо, стала доопрацьована версія серійного кросовера NX450h+ — NX PHEV Off-Road. Кузов автомобіля пофарбовано в оригінальний відтінок Iron Oxide. Окремі його елементи, наприклад, радіаторна решітка і дверні ручки – чорні. Про те, що автомобіль готували до бездоріжжя свідчать покришки B.F. Goodrich розмірністю 265/65R17. Для транспортування туристичного спорядження на даху встановлено додатковий багажник.

Основою для нової позашляхової версії став перший гібридний кросовер марки NX450h+, який можна зарядити від мережі. У рух автомобіль приводить гібридна силова установка, що складається із 2,5-літрового бензинового двигуна, електромотора і літій-іонної батареї ємністю 18,1 кВтг. Сумарна віддача силової установки – 306 к.с. З них 178 к.с. генерує ДВЗ. На електротязі повнопривідний кросовер може проїхати не більше за 60 км.

Вартість позашляхової версії не повідомляється. За стандартний Lexus NX450h + в Японії просять 62 430 доларів.

Другий експонат – водневий баггі Recreational Off-Highway Vehicle (ROV), який поки що перебуває в статусі концепту. Вперше його показали в жовтні 2021 року під час презентації позашляховика Lexus LX.

Шоу-кар укомплектовано 1,0-літровим трициліндровим мотором, що працює на водні. Інші характеристики, такі як потужність і витрата палива, в Lexus розкривати не стали.

Читайте також:
Флагманський кросовер Lexus показали у позашляховому тюнінгу