X

Lamborghini відновила легендарний Countach через 50 років

На создание копии прототипа ушло четыре года

Фахівці Lamborghini Polo Storico, що займаються відновленням і обслуговуванням старих автомобілів марки, побудували копію прототипу Countach LP500 1971 року. Ініціатором проекту стала невідома особа. Найімовірніше, для замовника це не просто хобі, а щось більше. На створення легендарної моделі пішло близько чотирьох років, і весь цей час роботу співробітників треба було оплачувати.

Робота над копією моделі почалася в 2017 році. Для неї вирішили використовувати те, що залишилося від оригінального прототипу. Його розбили під час краш-тестів у 1974 році. Все інше — нові компоненти зі складу Lamborghini, відтворені з використанням оригінальної документації. У серпні нинішнього року виробник представив своє бачення Countach на виставці The Quail: A Motorsports Gathering.

Нинішній екземпляр суперкара отримав сталеве шасі, як і перший прототип моделі. У всіх інших воно було алюмінієвим. Під капотом 5,0-літровий двигун, тоді як у серійних екземплярів був 4,0-літровий мотор. Загалом із 1974 до 1990 року було складено 1997 автомобілів.

Крім самого замовника, проектом зацікавилися ще й партнери, які поставляли все необхідне для відродженого Countach. Наприклад, жовту фарбу для прототипу відтворила фірма PPG, а шини Cinturato CN12 розмірністю 245/60 R14 спереду і 265/60 R14 ззаду – Pirelli.

На знімках — підсумковий варіант того, що вийшло. В яку суму обійшовся проект відновлення легендарного Lamborghini Countach, не повідомляється.

Читайте також:
Lamborghini попрощалась с Aventador и своим лучшим двигателем выходом особой модели