X

Кросовер Lotus отримає 750 електричних сил і понад 600 км запасу ходу

Кроссовер Lotus Lambda выйдет на рынок не с гибридной, а с полностью электрической силовой установкой

Lotus Cars вже майже три роки входить до складу китайського концерну Geely. За цей час автовиробник повністю змінив вектор свого розвитку і взяв курс на електрифікацію. Першою моделлю компанії з електричним приводом став суперкар Evija потужністю 2000 к.с. Наступна новинка — електричний кросовер.

Новинка отримає назву Lambda і базуватиметься на платформі Sustainable Experience Architecture компанії Geely, яку було розроблено спільно з інженерами Lotus. Родзинкою цієї архітектури є те, що вона спрямована на максимальне зниження ваги електрокара. Спершу планувалося, що новий кросовер Лотус буде оснащений гібридною трансмісією, але надалі виробник віддав перевагу повністю електричній силовій установці.

За даними інсайдерів, в рух авто приводитимуть два електромотори, які зможуть видавати від 600 до 750 к.с. залежно від модифікації. Запас ходу Lambda досягне 580 км, хоча розробники планують підняти цей показник щонайменше на третину.

Читайте також:
Lotus випустив ювілейну версію спорткара Exige

На наданому рендері від Motor1 зображено версію кросовера з гібридною установкою. Однак навряд чи компанія суттєво мінятиме екстер’єр, який має дуже свіжий вигляд і повністю відповідає стилістиці, властивій цьому сегменту. Лінії кузова гладенькі та похилі, що свідчить про гарну динаміку, а дорожній просвіт високий — це дасть змогу використовувати авто навіть в умовах бездоріжжя. Також можна відзначити світлодіодні фари, хромовані елементи і виштамповки з боків, які додають моделі вишуканості.

Малюнки основані на патентних зображеннях, достовірність яких поки що не підтверджена. Тому залишилося почекати. Представити новинку планують у 2022 році, а на конвеєр вона стане не раніше 2023 року.