X

Китайський кросовер HiPhi X здивував шістьома дверима без ручок

У электромобиля не будет традиционных дверных ручек и замков, но появятся сильные аргументы против Tesla Model X

Китайська компанія Human Horizons поділилася подробицями про знаходиться в розробці електричному кросовері HiPhi X. Свіжа порція інформації торкнулася системи NT Door. Її особливість полягає у відсутності традиційних автомобільних ручок і замків, які вбережуть від викрадення. Тут все перераховане вище замінено електронікою.

Задум сам по собі цікавий, і сумнівів щодо того, що його вдасться реалізувати, теж немає. А от наскільки це буде практично — поки що незрозуміло.

До слова, під ім’ям HiPhi X криється прототип HiPhi 1. Його виробник вперше показав минулого року. Новинці дісталася силова установка, що складається з двох електромоторів потужністю 268 к.с. кожен і акумулятора на 96 кВтг. Тоді в Human Horizons запевняли, що до “сотні” електрокар зможе розігнатися за 3,6 с. заявлений запас ходу – 644 км.

Параметри серійної моделі дещо відрізнятимуться від зазначених виробником раніше. А саме, запас ходу становитиме 610 км, а до 100 км/год новинка зможе розганятися за 3,9 секунди.

Варто відзначити і оснащення самого автомобіля. В арсеналі HiPhi X автопілот третього рівня і програмна платформа Human Oriented Architecture, що передбачає безліч контролерів і датчиків. До особливостей китайського електромобіля можна віднести і розумну систему відчинення дверей. Кожна з шести дверей електрокара відчиняється окремою кнопкою. За бажання власник зможе відчинити одну, дві і так далі. Незважаючи на деяку схожість задніх дверей з Tesla Model X, китайці зуміли запропонувати більш витончене рішення.

Варіантів розблокування авто доволі багато. Наприклад, можна обрати систему розпізнавання обличчя, смарт-ключ або розблокування через додаток на смартфоні.

Читайте також:
Китайский электромобиль удивил девушкой в кристалле (фото)

Виробництво кросовера HiPhi X компанія почне вже цього року. Старт продажу заплановано на 2021 рік. Вартість поки що не розголошується.