X

Kiska показала свій «Бетмобіль»

Дата премьеры первого собственного автомобиля дизайнерского агентства не озвучена

Дизайнерська агенція Kiska, яка співпрацює з австрійським виробником мотоциклів та спортивних автомобілів KTM AG, готує власний автомобіль. Судячи з опублікованих компанією фото, австрійці готують карбоновий спорткар, схожий на «Бетмобіль».

Особливої схожості з автомобілем Брюса Вейна йому надає спеціальний кузовний обвіс та величезний купол, що відкривається. Безіменний спорткар має широкі крила, камери заднього виду замість традиційних дзеркал та циліндричні повітрозабірники. У капоті — низка вентиляційних отворів, через які видно двигун. Очікується, що передні фари будуть висувними.

На кормі виділяються масивне антикрило та пара центрально розташованих патрубків вихлопної системи. Доповнюють брутальний образ колісні диски із центральним замком.

Загалом «первісток» Kiska нагадує надлегкий спорткар із допуском до доріг загального користування KTM X-Bow GTX. Це був перший автомобіль у лінійці KTM AG. Його дебютний показ відбувся на Женевському автосалоні 2008 року.

Офіційної технічної інформації щодо проєкту Kiska немає. Імовірно, спорткар укомплектують 2,5-літровим рядним п’ятициліндровим мотором Audi. «Під капотом» у KTM X-Bow GTX такий агрегат розвиває 530 к.с. та 615 Нм крутильного моменту. Також у арсеналі моделі очікується шестиступенева секвентальна коробка та задній привод.

Читайте також:
Porsche випустила «мультяшний» спорткар, щоб допомогти біженцям з України

Більше інформації про спорткар Kiska з’явиться під час офіційної прем’єри. Коли це станеться, поки що не відомо. Ймовірно, на ринку він з’явиться під назвою Kiska APG-1.