X

Ілон Маск анонсував старт серійного виробництва Tesla Semi

Первым получателем электротягача станет компания Pepsi

Презентація електричної вантажівки Tesla Semi відбулася 16 листопада 2017 року. Серійне виробництво обіцяли розпочати у 2019 році. Пізніше йшлося про 2021 рік, але цього й досі не сталося.

Світло на ситуацію з Semi Truck пролив глава компанії Tesla Ілон Маск. Нещодавно у своєму Twitter він написав, що перші товарні тягачі будуть готові ще до кінця цього року. Не виключено, що їх передадуть корпорації PepsiCo.

Виробництво тягача розпочнеться з версії із запасом ходу 800 км. Спершу таку вантажівку оцінювали у 180 000 доларів, але враховуючи роки між обіцянкою й реальністю, цінник може бути більшим. Попередньо вартість моделі перевищить 200 000 доларів.

Вже відомо, що Tesla Semi Truck укомплектований чотирма електродвигунами, потужність силової установки не уточнюється. Без вантажу тягач прискорюється з місця до 100 км/год за 5 секунд, при повному завантаженні (34 тонни) — за 20 секунд. Обіцяно, що поповнення акумуляторного блоку тягача до повної ємності займатиме 40 хвилин, до 80% — 30 хвилин.

Читайте також:
Розбитий Toyota Prius перетворили на Tesla Cybertruck