X

Hyundai повертається на Rebelle Rally

Представлять бренд на гонке будет модифицированный пикап Hyundai Santa Cruz

Hyundai представив доопрацьовану версію пікапа Santa Cruz, який візьме участь у жіночому  Rebelle Rally. Традиційні восьмиденні перегони стартують 13 жовтня. Маршрут протяжністю 2414 км пройде від Мамонтової гори до Сан-Дієго через Неваду та Арізону. Учасницям доведеться пересуватися піщаними дюнами та немаркованими стежками у пустелі, орієнтуючись за паперовими картами та компас.

Як стверджують у компанії, впоратися із цим завданням серійному Hyundai Santa Cruz допоможуть «мінімальні» доопрацювання. Для кращої прохідності на пікап встановили ліфт-комплект Truxxx, який піднімає передню частину на 38 мм, задню на 25 мм. За бруд та піски він чіплятиметься позашляховими шинами Falken Wildpeak A/T3W, встановленими на 17,0-дюймові колісні диски.

Від ударів пікап захищений спеціальною пластиною та посиленим переднім бампером, який підтримує переднє підйомне кріплення Rally Innovations з додатковими ліхтарями. На даху — додаткова люстра та дві поперечки. У вантажній платформі — спеціальне кріплення для запасного колеса, лопати та всього того, що може стати у нагоді в пісках та на бездоріжжі.

Завершує «ралійний» образ — ліврея, створена старшим графічним дизайнером Hyundai Design North America Меттом Марбл та дизайнером екстер’єрів Келлен Гастін.

Інформації про технічні доробки немає. З конвеєра Hyundai Santa Cruz XRT 2024 року укомплектований 2,0-літровим чотирициліндровим турбомотором потужністю 281 к.с. (311 Нм) або 2,5-літровим «атмосферником» на 191 к.с. Коробка — восьмиступінчаста з подвійним зчепленням. Привід — повний.

До фінішу пікап поведуть автожурналістки Джилл Чимінілло та Крістін Шоу. Минулого року вони брали участь у ралі також Santa Cruz.

Читайте також:
Hyundai Ioniq 5 отримав базову версію із запасом ходу 385 км (фото)

Модернізований Hyundai Santa Cruz конкуруватиме в класі X-Cross з іншими суворими учасниками, такими як Kia Telluride X-Pro, який представили минулого тижня. «Всюдихід» Kia оснащений 1,5-дюймовим (38 мм) ліфтом підвіски, шинами BFGoodrich T/A K02, 18-дюймовими колісними дисками та буксирувальними гаками. Дорожній просвіт у нього майже 254 мм.