X

Hongqi E702: незвичайна зовнішність та автопілот, що здатен навчатися

Официальная премьера «умного» электромобиля ожидается в 2023 году

FAW Group опублікувала офіційні зображення нової моделі суббренду Hongqi — електричного седана E702. Новинці обіцяний автопілот, здатний довести автомобіль «від точки до точки», та 2800-ватна аудіостема Dolby Atmos.

Дизайн Hongqi E702 розроблений у новій фірмовій стилістиці бренду, випробуваній на нещодавно випущеному кросовері Hongqi E202. Обтічний кузов, позбавлений практично всіх виступаючих деталей, що обіцяє новинці непогані аеродинамічні характеристики. На аеродинаміку працюють й оригінальні колісні диски.

«Ніс» седана прикрашає ексклюзивний логотип Hongqi New Energy. Світлодіодні денні ходові вогні виконані у формі серпа, а фари з’єднані із V-подібною смугою, що окреслює закриту передню панель. Над лобовим склом встановлено лідар. На місці традиційних бічних дзеркал заднього виду — невеликі камери.

Безрамкові двері автомобіля повністю позбавлені ручок. Скляний панорамний дах плавно перетікає у широке скло багажних дверей. На кормі жодних зайвих ліній та елементів декору. Все дуже просто та лаконічно. Серпоподібна задня оптика перегукується із передньої.

Як стверджується, Hongqi E702 оснащений просунутою системою автономного водіння, здатною самонавчатися. Автопілот может доставити автомобіль від точки до точки по всіх основних дорогах. Система самостійно змінює смугу руху, обганяє автомобілі та з’їжджає й заїжджає на пандуси.

Також седану обіцяні 7.1.4-канальна надпотужна (2800 Вт) звукова система Dolby Atmos, вдосконалена інтелектуальна система безпеки та оновлення ПЗ «по повітрю» зі швидкістю 5 ГБ на хвилину.

Інформація про силову установку Hongqi E702 не розкривається. За попередніми даними, він базуватиметься на новій 800-вольтовій платформі, яка підтримуватиме систему швидкої зарядки. Усього за 5 хвилин батарея поповнюватиметься на 300 км шляху.

Читайте також:
Цікавий прецедент: одна китайська компанія звинуватила іншу у плагіаті

Повноцінна прем’єра Hongqi E702 очікується до кінця 2023 року. На ринку «розумний» седан з’явиться не раніше 2024 року.