X

Great Wall підготував люксовий автомобіль на водні

Автомобиль выйдет под новым брендом

Через кілька днів, а саме 19 листопада, відкриває свої двері автосалон у Гуанчжоу (Китай). Автовиробники з усього світу звезуть на виставку свої нові моделі. Great Wall також має намір представити кілька новинок. Однією з них стане легковий автомобіль, що працює на водневих паливних елементах.

Новинка вийде під новим суббрендом Saloon, який стане шостим у складі китайського концерну. Він приєднається до вже існуючих Great Wall, Haval, Wey, Tank і Ora. Інформації про машину вкрай мало. Виробник показав її на затемненому тизері і заявив, що новинка приєднається до преміального сегмента. Судячи з фото, це буде чотиридверний седан або п’ятидверний ліфтбек.

Поки що безіменна модель дебютує в ролі концепту. У неї спортивний силует кузова з кутастими формами і заниженим панорамним дахом, квадратні фари, велике заднє скло і фактурний капот. На відміну від більшості шоу-карів ця модель отримала традиційні дзеркала і дверні ручки. Відомо, що в оснащення увійде система автопілота, яка спиратиметься на дані з чотирьох лідарів.

Читайте також:
Great Wall показал огромный внедорожник с оригинальным названием

Головною його особливістю є силова установка, що працює на водні. У ній мотори підключені до паливних осередків і енергія, яка виробляється в результаті електрохімічної реакції, перетворює водень в електрику. Запас ходу поки що не оголошений, так само як і те, чи отримає новинка серійну версію.