X

Ford розробляє величезний двигун вартістю понад $25 000

Будущий агрегат получит рабочий объем более семи литров и мощность выше 450 л.с.

Останнім часом намітилася тенденція відмови автовиробників від деяких ДВЗ. Всьому виною жорсткі норми щодо викидів СО2. Звісно, далеко не всі покупці готові миритися з такою ситуацією на ринку, тому компанії почали розробляти альтернативи агрегатам, які впишуться в рамки стандартів. Серед них і американський Ford.

Днями компанія заявила про те, що розробляє величезний бензиновий V8 Megazilla. Характеристики агрегата виробник не розкрив, але деякі деталі все ж відомі. Так, за словами провідного інженера підрозділу Ford Performance Майка Гудвіна, основою для двигуна стане 7,3-літровий V8 Predator з віддачею в 436 к.с. і 644 Нм крутильного моменту. При цьому новий двигун Форд виявиться потужнішим, а його робочий об’єм перевершить сім літрів.

Використовувати цей агрегат мають намір для величезних пікапів і потужних масл-карів. Бензиновий ДВЗ матиме величезний потенціал і значний запас міцності, як і його прабатько. Ймовірно, інженери відмовляться від використання компресорів і нагнітачів, віддавши перевагу атмосферній конструкції, як у V8 Godzilla. Останній, до речі, оснащений карбоновим впускним колектором, розподіленим уприскуванням і алюмінієвими головками циліндрів. Однак якщо ціна цього мотора становить близько 7500 доларів, то вартість майбутнього агрегата становитиме щонайменше $25 000.

Читайте також:
Bosch і Weichai Power створили дизельний двигун зі збільшеним ККД