X

Електричний сіті-кар Geely Panda Mini приміряв позашляхові «обладунки»

В продаже такой хэтчбек появится в сентябре

Електричний хетчбек Geely Panda Mini з’явився наприкінці 2022 року й виявився успішнішим від багатьох інших аналогів за Wuling Hongguang Mini EVвід SAIC-GM-Wuling. За даними Китайської асоціації автовиробників, у січні-липні 2023 року на місцевому ринку реалізовано 49 786 одиниць Panda Mini. Попереду тільки вже згаданий Wuling Hongguang Mini EV (137 536 од.) та Changan Lumin (64 984 од.).

Зміцнити позиції свого хетчбека Geely розраховує за рахунок нової «оффроудної» версії  під назвою Knight. Від базової моделі вона відрізняється пластиковим кузовним обважуванням та більш кутастими бамперами. Також йому дісталися капот із поручнями, дах із рейлінгами, багажні двері зі спойлером. Доповнюють «позашляховий» образ нові фальшрадіаторні грати та колісні диски в особливому дизайні.

За рахунок нового обважування Knight вийшов трохи більшим за стандартну модель. Габаритна довжина нової версії — 3135 мм, ширина — 1565 мм, висота — 1655 мм. Відстань між осями — 2015 мм. Розмір дорожнього просвіту — 175 мм. Об’єм багажного відділення — 69 літрів у звичайному стані та 800 літрів зі складеними сидіннями заднього ряду.

У салоні з відмінностей — лише барвисті оздоблювальні матеріали. У стандартній комплектації 9,2-дюймова панель приладів та 8,0-дюймова мультимедійна система.

Силова установка стандартна: один електродвигун на задній осі потужністю 41 к.с. та максимальним крутним моментом 110 Нм. Ємність тягової батареї — 17,03 кВт•год. Запас ходу — близько 200 км у китайському вимірювальному циклі CLTC.

У Китаї продажі Geely Panda Mini розпочнуться у вересні. Ціни поки не оголошені. «Звичайний» хетчбек із таким самим мотором та батареєю на місцевому ринку коштує від 6 850 доларів.

Читайте також:
Новий китайський електрокросовер IM Motor LS6 зібрав понад 6000 замовлень за 8 годин