X

Електричний кросовер Fisker Pear проїжджатиме 515 км без підзарядки

Fisker Automotive раскрыла характеристики нового электрического кроссовера начального уровня

Серійний Fisker Pear виставлять на загальний огляд Fisker Lounge в Мюнхені 4-10 вересня, одночасно з Мюнхенським автосалоном IAA Mobility 2023. Напередодні цієї події компанія докладно розповіла про новинку.

У модельній лінійці бренду Fisker Pear відведено щабель нижче Ocean. При колісній базі 4550 мм новинка доступна з п’яти- та шестимісним салоном. У другому випадку велике двомісне сидіння встановлюється у передньому ряду, на місці центральної консолі та пасажирського крісла.

Інтер’єр оздоблений переробленими матеріалами. У режимі «вітальні» передні сидіння складаються, утворюючи велике місце для відпочинку. Також в цьому режимі передбачений додатковий 17,1-дюймовий дисплей, що обертається.

Ще одна особливість Pear — унікальний багажник, який дозволяє завантажувати або діставати багаж у найнекомфортніших умовах. Наприклад, на вузьких вуличних парковках та паркінгах із низькими стелями. Кришка багажника та скло опускаються за балку заднього бампера і, таким чином, захищені у разі удару ззаду. Як зазначають у компанії, у серійному автомобілі він рухатиметься вгору та вниз на високій швидкості. Передній багажник кросовера схожий на висунуту скриньку, яку називають «froot». Спеціальна ізоляція дозволить зберігати їжу в ньому гарячою або холодною.

Fisker Pear — перший автомобіль бренду, який використовує високопродуктивний комп’ютер власної розробки Fisker Blade. Упакований в тонкий модульний блок, що повністю модернізується, він забезпечує продуктивність 6,2 терафлопс. Продуктивність на 1 В збільшена на 25%.

До систем автомобіля комп’ютер підключено через багатогігабітну внутрішню мережу. Як стверджують у компанії, бездротова мережа 5G/Wi-Fi 6 перетворює Pear на міні-центр обробки даних із підключенням до хмари.

На ринку Fisker Pear запропонують у двох версіях із акумуляторними блоками, що забезпечують запас ходу 290 та 515 км. Привід — задній або повний. Розрахунковий час прискорення від 0 до 100 км/год — 6,3 секунди. Також у лінійці буде високопродуктивна версія Pear Extreme Performance. Стандартні колісні диски — 20 дюймів, опціональні — 22 дюйми. Цінник кросовера — 29 900 доларів.

Випуск Fisker Pear планують налагодити у співпраці з Foxconn на заводі в Огайо, але угода ще не завершена. Нещодавно старт виробництва перенесли з 2024 року на першу половину 2025 року.

Читайте також:
Fisker представив електричний кабріолет Ronin