X

Chevrolet Camaro повернется на ринок у якості електрокару

Электрический пони-кар будет стоить 35 000 долларов

Виробництво бензинового Chevrolet Camaro завершилося минулого року. Але ще до того з’явилася інформація, що культовий поні-кар планують перетворити на електромобіль. Зважаючи на бажання General Motors зайняти своє місце на ринку електромобілів, такий поворот у долі Chevrolet Camaro видається логічним.

Крім того, це відповідає бажанню предизента GM Марка Ройсса. Якщо йому вдасться проштовхнути цей проєкт, Camaro EV отримає четверо дверей та некросоверну форму. Про це Ройсс розповів у інтерв’ю MotorTrend.

Зі слів топ-менеджера, електричний Camaro позиціонуватиметься аналогічно Chevrolet Equinox EV 2024 року. Початковий рекомендований роздрібний ценнік моделі у США складав 43 295 доларів, включно з доставкою. Пізніше цього року цінник зменшили до 35 000 доларів, що зробить четиридверний Camaro ще привабливішим. Крім того, він зможе претендувати на федеральну податкову пільгу в розмірі 7 500 доларів. Тобто електричний поні-кар коштуватиме всього 27 500 доларів, на 11,5 тисяч дешевше Tesla Model 3 початкового рівня.

Читайте також:
Культовий Chevrolet Corvette на 42 роки замкнули в гаражі: як зараз виглядає авто (відео)

Коли «батарейний» Chevrolet Camaro з’явиться на улицях Ройсс не уточнив. Очікується, що це відбудеться у 2026 році.