X

Британці побудували електричний мінівен-таксі LEVC

На рынке он появится в следующем году

Британська компанія London EV Company Limited (LEVC), яка займає виробництвом відомих чорних лондонських таксі, представила електричний мінівен-таксі L380. Однооб’ємник у мінімалістичному дизайні натхнений Airbus A380. У передній частині привертають увагу двосмугові блоки фар далекого світла та тонка світлодіодна смуга під коротким капотом. З боку він виглядає цілком звичайно, не рахуючи висувних дверних ручок та високої підвіконної лінії.

В основі L380 лежить архітектура SOA від Geely, яка розроблялася протягом 2,5 років у центрах досліджень та розробок у Китаї, Швеції, Великій Британії та Німеччині. Салон може бути шести- або восьмимісним. В останньому випадку із чотирма рядами сидінь.

Габаритна довжина мінівену — 5316 мм, на 127 мм більше, ніж у Chrysler Pacifica. Розмір колісної бази становить 3185 мм проти 3089 мм у американського мінівену.

Під капотом одномоторна електрична силова установка потужністю 272 к.с. Батарея — нікель-марганець-кобальтова (NMC). Інформації про ємність блоку немає, але платформа SOA Geely підтримує використання батарей від 73 до 120 кВт•год.

На китайському ринку L380 з’явиться у 2024 році. У сегменті електричних мінівенів «британцю» доведеться конкурувати з аналогами від Toyota, Volvo, Zeekr, Denza, Trumpchi та іншими.

Читайте також:
У мінівена Mitsubishi Delica D:5 з'явилася нова спеціальна версія Chamonix