X

Великий китайський позашляховик JAC готовий боротися з Land Cruiser

Большой кроссовер поступит к дилерам осенью 2021 года

Китайська компанія GAC презентувала нове покоління великого флагманського кросовера Q8, який позиціонують як дешеву альтернативу культового позашляховика Toyota Land Cruiser 300.

Зі зміною покоління автомобіль переїхав на модульну платформу GPMA. Новий GAC GS8 досягає 4980 мм в довжину, ширина дорівнює 1950 мм, висота – 1780 мм. Колісна база становить 2920 мм. Китайський флагман за габаритами цілком відповідає Тойота Ленд Крузер 300. Модель зберегла кутасті риси кузова і отримала масивну решітку радіатора, модернізовану дворівневу оптику і перероблені бампери.

Салон кросовера на офіційних знімках не показали. Відомо, що в оснащення увійшла цифрова приладова панель, нова мультимедійна система з великим тачскріном, тризонний клімат-контроль, камера кругового огляду і панорамний дах. Кількість систем допомоги водієві також збільшилася. Компонування кабіни може бути як дво-, так і трирядним, розрахованим на п’ять, шість або сім посадкових місць.

Читайте також:
Говорят, революция: новый GAC Moca получил телевизор вместо лица

Під капотом GAC GS8 встановлений 2,0-літровий турбомотор потужністю 252 к.с. і 400 Нм крутильного моменту, який пов’язаний з 8-ступеневим “автоматом” і системою повного приводу. Також очікується гібридна версія моделі, але її характеристики поки що не озвучили. У продаж автомобіль вирушить цієї осені за ціною від 28 000 доларів.