X

Автомобіль року в Україні 2020: випробуємо у ділі новенький Citroen Berlingo

Citroen Berlingo нового поколения претендует на звание «Автомобиля года в Украине 2020», а также принимает участие в конкурсе в номинации «Минивен»

Новий Citroen Berlingo увібрав в себе все найкраще, що є в арсеналі конструкторів бренду. Новинка стала ще зручнішою в повсякденній експлуатації, а також отримала величезну кількість передових систем для забезпечення високого рівня комфорту і безпеки.

Чергова генерація Berlingo доступна у двох варіантах – L1 (4,4 м) або L2 (4,75 м). Об’єм багажника залежно від довжини варіюється від 775 л до 4000 л, а з третім рядом сидінь при довжині L2 залишається цілих 322 л корисного простору. Нарешті, традиційно для сучасних моделей Citroen, Berlingo радує широкими можливостями персоналізації: широкий вибір кольорів кузова та колісних дисків, додаткові «кольорові пакети», а також широкий список опцій.

Для Citroen Berlingo пропонується перевірений мотор 1,6 HDi 92 в парі з 5-ступінчастою МКП. Любителів динамічної їзди і максимального комфорту порадує потужний 1,5-літровий дизель BlueHDi 130 останнього покоління в парі з новою 8-ступінчастою АКП серії ЕАТ8, що відповідає найжорсткішим нормам токсичності Євро-6 і відрізняється гранично низькою витратою палива.

Уже в базовій комплектації Feel для новинки пропонується ESP, система допомоги на підйомі Hill Start Assist, фронтальні подушки безпеки, кондиціонер, електричні склопідйомники передніх дверцят, зовнішні дзеркала заднього виду з електрорегулюванням та обігрівом, радіо з шістьома динаміками і USB-портом, Bluetooth, система автоматичного увімкнення фар тощо.

Окремо відзначимо спеціальний пакет XTR, створений для любителів пригод і особливо вимогливих клієнтів: особливе оздоблення колірними акцентами кузова та салону, 17-дюймові легкосплавні диски Spin, логотипи XTR.

Загалом доступно 15 систем допомоги водієві (як у базі, так і в опціях): асистент визначення місця і автоматичного паркування, камера заднього виду Top Rear Vision, Grip Control в парі з Hill Descent Assist, системи розпізнавання знаків і втоми водія, контролю сліпих зон і попередження про зіткнення, а також екстрене гальмування, безключовий доступ та інші.

Модель Berlingo давно зарекомендувала себе як «універсальний солдат» – автомобіль, що здатен з комфортом перевозити повний салон пасажирів, а за необхідності стати надійним помічником у бізнесі. Не дивно, що в 2019 році журі престижного міжнародного конкурсу Autobest удостоїло модель звання «Найкращої автомобільної покупки в Європі».

Залишайте ваші коментарі про цей автомобіль на нашій сторінці в Facebook.

Технічні характеристики Citroen Berlingo
Тип кузовафургон
Дверцят/місць5/5
Габарити, Д/Ш/В, мм4403/1848/1800
База, мм2785
Дорожній просвіт, мм160
Маса споряджена, кг1370
Об’єм багажника, л983/2126
Тип двигунадиз. турбо
Росп. і к-сть цил./кл. на цил.R4/4
Об’єм, см куб.1560
Потужність, кВт (к.с.)/об/хв68(92)/4000
Макс. кр. мом., Нм/об/хв230/1500
Тип приводапередній
КП5-ст. мех.
Максимальна швидкість, км/год164
Розгін 0-100 км/год, с15,6
Витр. траса-місто, л/100 км4,8-5,4