X

Audi створила величезного суперника Maybach і Bentley — перші фото

Седану под возрожденным именем Horch обещан роскошный салон и двигатель W12

У світлі дедалі більшої популярності кросоверів і позашляховиків багато компаній відмовляються від традиційних седанів. Водночас Audi розглянула попит на розкішні автомобілі на кшталт Maybach і Bentley, які пропонують лімузини. Компанія готується представити збільшений A8.

Перші прототипи подовженого седана Audi A8, який має стати флагманом марки під відродженим ім’ям Horch, вже виїхали на дорожні випробування. Автомобіль лише частково покритий камуфляжем, що дає змогу роздивитися його з усіх боків. Серед очевидних змін — перероблена решітка радіатора, інша передня і задня оптика. Інсайдери припускають, що стандартна модель Ауді А8 в рестайлінговому варіанті і люксовий лімузин Audi Horch вийдуть одночасно.

Відомо, що найкрутіша А8 отримає потужний двигун W12. Про оснащення поки що інформації немає, але в будь-якому разі новий Horch має отримати всі останні технологічні напрацювання компанії. Адже на ринку йому доведеться конкурувати з Mercedes-Maybach S-Class і Bentley Flying Spur.

Читайте також:
Новий седан Audi A7 здивував дизайном

На фото помітно, що прототип тестують із подовженою колісною базою, яка перевершує Audi A8L (її відстань між осями – 3 128 мм). Для порівняння, найкрутіший Мерседес-Майбах пропонує 3 396 мм, Бентлі – 3 193 мм. Мабуть, розкішний Horch A8 розташується в цьому діапазоні. Дебютувати новинка повинна до кінця 2021 року, а на ринок вийде не раніше 2022-го.