X

Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км (фото)

Перед відкриттям Паризького автосалону компанія Audi презентувала новий електрокар під назвою Q6 Sportback e-tron. Він є похідною стандартного Q6 e-tron та візуально багато в чому схожий з ним, але при цьому отримав покращену аеродинаміку та збільшений запас ходу.

Новинка відрізняється стрімким силуетом з похилою лінією даху. Довгий фактурний капот плавно переходить у сильно похило вітрове скло, а воно своєю чергою перетікає у дах. Все це, у поєднанні із заниженим на 37 мм дорожнім просвітом кросовера, допомогло досягти коефіцієнта лобового опору 0,26, проти 0,28 у стандартної версії моделі. Також Q6 Sportback e-tron отримав матричні фари та задні ліхтарі з іншою графікою. На кормі встановлений компактний спойлер.

Салон також багато у чому повторює Q6 e-tron. Тут встановлена ​​11,9-дюймова цифрова панель приладів та мультимейна система під керуванням Android Automotive OS з 14,5-дюймовим екраном. За доплату можна отримати проекційний дисплей, 10,9-дюймовий екран для переднього пасажира та голосовий помічник із ChatGPT. Також доступна аудіосистема преміум-класу Bang & Olufsen з 20 динаміками та широкий список систем допомоги водієві. Об’єм багажника дорівнює 511 літра, а при складених задніх сидіннях – 1373 літри.

Побудовано купеподібний кросовер на платформі Premium Platform Electric. Запропонують Q6 Sportback e-tron із чотирма різними силовими установками. Базова версія оснащується одним електромотором потужністю 292 к.с. Батарея на 83 кВтг забезпечує запас ходу до 545 км. Варіант Performance поставляється з двигуном на 326 к.с. та батареєю на 100 кВтг. За рахунок неї кросовер може проїжджати однією зарядкою до 656 км.

Читайте також:
Audi готує конкурента BMW X1: що відомо про новинку

Ще доступна версія Audi Q6 Sportback e-tron quattro із двома електромоторами, сумарна віддача яких становить 388 к.с. Розгін з місця до «сотні» у такого електрокара займає 5,9 секунд, а запас ходу дорівнює 636 км. На вершині лінійки розташовано SQ6 Sportback e-tron. Цей повнопривідний крос-купе з віддачею 517 к.с. здатний розганятися до 100 км/год за 4,3 секунди та розвивати швидкість до 230 км/год. Запас ходу – 607 км. У продаж новинка надійде до кінця року за ціною від 65 тисяч євро.