X

Alpine A310 повернеться на ринок в якості електромобіля

Дизайн возрожденной модели продемонстрируют не раньше, чем через полтора года

Марка Alpine, яка з недавнього часу відповідає в Renault Group за спортивний напрямок, відродить купе A310. Спорткар, що випускався у 1971-1984 роках, повернеться до лінійки із повністю електричною силовою установкою.

Новинка стане однією з семи моделей Alpine, які французька Група планує вивести на ринок до 2030 року в рамках масштабного оновлення бренду. У диверсифіковану лінійку увійдуть гарячий хетчбек A290 на базі Renault 5, A110 (купе та родстер), A310, кросовер GT X-Over та топові моделі класу люкс D- та E-сегменту.

Електричний чотиримісний спорткар Alpine A310 побудують на платформі Alpine Performance Platform (APP). Ця архітектура використовується в електрокупе A110, поява якого очікується 2027 року. По суті, A310 стане більш практичною альтернативою двомісному флагману і зможе конкурувати на ринку з Porsche 911.

Читайте також:
На Нюрбургрінг виїхала «заряджена» версія Alpine A110 R (фото)

Як кажуть у компанії, зберігши фірмову ДНК, легкість та маневреність, відроджений Alpine A310 стане «іконою спортивних автомобілів майбутнього». Остаточний дизайн спорткара буде готовий за півтора роки. Рішення зробити його чотиримісним дозволить Alpine перетвориться із нішевого виробника на ключового гравця на світовій арені.